Vinarija Knezović
Podrumi
Vidi ponuduSlavonska i Baranjska kuhinja poznata je po pikantnim jelima i izdašnim porcijama, s puno mesa, paprike, krumpira i žitarica. Ovakav odabir namirnica ne čudi uzevši u obzir plodnu zemlju, ali i teške fizičke napore seljaka na obrađivanju zemlje. Vrhunski slavonski specijaliteti nude se u brojnim restoranima i seoskim domaćinstvima.
ENO preporuka: Slavonija je domovina graševine, ali i traminca, sivog pinota, chardonnaya, frankovke, cabernet sauvignona, merlota, zweigelta i drugih sorata. Graševina je svakako najvrijednija slavonska vinogradarska sorta. Traminac sa slavonskog tla daje suho ili polusuho vino za razliku od ostalih predjela gdje je najčešće vrlo sladak, dok rajnski rizling daje kvalitetno suho vino, okusom slično njemačkom Rajnskom Rieslingu.
GASTRO preporuka: specijaliteti na bazi mesa, kao što su kulen, kobasica, šunka, gulaš juhe, punjena paprika, divljač, na bazi riječne ribe (fiš-paprikaš) i mlijeka (domaći sir i vrhnje). Izuzetno ukusni kolači poput orahnjače, makovnjače, buhtli s pekmezom...