Odmor na selu u Hrvatskoj

Ponuda vila, kuća, apartmana i soba u 9 ruralnih destinacija

Seoski turizam u Istri

Plava, bijela i zelena boja obilježavaju Istru - najveći hrvatski poluotok, smješten na sjevernom dijelu Jadrana, u neposrednoj blizini Slovenije i Italije. Plavetnilu mora suprotstavlja se zelena unutrašnjost i bijeli kamen šarmantnih mjesta smještenih na brežuljcima. Krajolik Istre neodoljivo podsjeća na najljepše predjele Toskane ili Provanse.

Ruralna Istra je atraktivna regija s kvalitetnom agroturističkom ponudom i netaknutom prirodom. Seoski turizam u Istri, baziran na smještaju u agroturizmururalnim kućama za odmor, ovdje je prilično razvijen. Pitomi brežuljci prekriveni maslinicima i vinogradima, na kojima se ponosno uzdižu slikovita srednjevjekovna mjestašca, inspiracija su mnogim umjetnicima, te su savršena destinacija za seoski turizam. Svaki istarski gradić priča svoju priču. Svakako posjetite Buzet - poznat i kao „grad tartufa“, Grožnjan – umjetničko utočište, Motovun – gradić s legendom te u novije vrijeme međunarodno poznatim filmskim festivalom, Hum – najmanji grad na svijetu.

Odmor na selu u Istri, u neposrednoj blizini mora

Velika prednost odmora na selu u Istri je što je priobalni prostor Istre udaljen svega 30 minuta vožnje od unutrašnjosti Istre. Obala Istre, duga 445 km, obiluje turističkim centrima s bogatom turističkom ponudom za one željne mora, sunca i odmora na plaži. Najpoznatija primorska turistička mjesta su Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar, Rovinj, Pula, Medulin i Rabac.

Istra je imala burnu povijest o čemu svjedoče brojne građevine, poput, rimskih spomenika Arene (rimski amfiteatar), Augustovog i Dijaninog hrama, Dvojnih vrata te Slavoluka Sergejevaca u Puli, bizantinske Eufrazijeve Bazilike u Poreču, te srednjevjekovne jezgre s impozantnom baroknom crkvom Sv. Eufemije u Rovinju.

Osim svojih prirodnih i kulturno-povijesnih ljepota, seoski turizam u Istri svojim posjetiteljima nudi i raznovrsnu, izuzetno ukusnu domaću kuhinju. Gastronomska ponuda Istre, osim što je poznata po pršutu i tartufima, prepoznata je i po autohtonim sortama grožđa - malvazija i teran, od kojih nastaju čuvena vina. U posljednje vrijeme Istra osvaja Europu vrhunskim maslinovim uljima.

Istra je relativno dobro prometno povezana s ostatkom Hrvatske i Europom. Iako postoje autobusne i željezničke linije, trajekti i avionski letovi, do Istre je ipak najpraktičnije doći osobnim automobilom. Lokalne autobusne linije česte su i pouzdane. Jedini problem mogu predstavljati autobusne postaje smještene ponekad izvan samog mjesta boravka.

1040 ***

Pula
od 80.00 EUR

Vidi objekt

1110 ***

Valbandon
od 55.00 EUR

Vidi objekt

1183 ***

Pula
od 120.00 EUR

Vidi objekt


Vidi sve objekte u ponudi


Restoran Zigante

Restorani

Vidi ponudu

Vinarija Degrassi

Podrumi

Vidi ponudu

Farm Pino olives&oil

Kušaonica

Vidi ponudu


Vidi sve ponude