Odmor na selu u Hrvatskoj

Ponuda vila, kuća, apartmana i soba u 9 ruralnih destinacija

Seoski turizam  Kvarnera i Kvarnerskog zaljeva

Kvarner je regija s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj. Brojni europski moćnici odabirali su je radi odmora još u 19.stoljeću, a oduševljenje Kvarnerom traje i danas. Ova regija izgleda kao da ju je naslikao najmaštovitiji umjetnik: bogato razvedena obala s bujnim mediteranskim raslinjem čini savršeni sklad sa slikovitim otocima, a u pozadini se izdižu snježni planinski vrhovi Gorskog Kotara i Like. Kontrasti između mondene obale, uspavanih otoka i uzbudljivog planinskog područja, kao i velika razlika u klimi ovdje najbolje dolaze do izražaja.

Primorje čini ogrlica prelijepih rivijera, koje izgledom podsjećaju na popularnu francusku rivijeru.

Otoci u Kvarnerskom zaljevu pričaju svoju osebujnu, zanimljivu priču i lako su dostupni. Otoci Krk i Pag povezani su mostovima s kopnom, a otoci Cres i Lošinj međusobno su povezani mostovima.

Planine Gorskog Kotara ljeti su zelene, a zimi zavijene u bijelo. Idealne su za one u potrazi za savršenim kontaktom s prirodom i čistim zrakom te naprosto pozivaju na aktivan odmor.

Lika je područje gustih šuma, kristalnočistih voda, tradicionalne arhitekture i ekološke kuhinje. Skrivena je od mora najvećom hrvatskom planinom, Velebitom. Dva su nacionalna parka na ovom području: Plitvice sa 16 jezera, uvrštenih u Unescov popis svjetske prirodne baštine, te Sjeverni Velebit, s rezervatom zaštićenih bioloških vrsta. Dolina rijeke Gacke svojom ljepotom oduzima dah.

Kvarner je zbog svoje idealne pozicije u neposrednoj blizini Slovenije i Italije najpristupačniji cestovnim putem, osobnim automobilima i autobusima. Međunarodni aerodrom na Kvarneru je Zračna luka Rijeka, smještena na otoku Krku.
Kvarnerske destinacije nisu međusobno povezane zračnim putem ni željeznicom, pa je najbolji način za kretanje po regiji vlastitim automobilima i trajektima.

2225 ***

Gračac
od 100.00 EUR

Vidi objekt

2204 ***

Delnice
od 40.00 EUR

Vidi objekt

2101 ***

Cres
od 29.00 EUR

Vidi objekt


Vidi sve objekte u ponudi


Restoran Petehovac

Restorani

Vidi ponudu

Agroturizam Manjon

Agroturizam

Vidi ponudu


Vidi sve ponude