Odmor na selu u Hrvatskoj

Ponuda vila, kuća, apartmana i soba u 9 ruralnih destinacija

Seoski turizam  Kontinentalne Hrvatske

Kontinentalna Hrvatska je bogat kraj s prekrasnim kućama za odmor, čije vrijeme tek dolazi. Bogat je zelenim i zlatnim poljima, ravnicama, pitomim brežuljcima, vrludavim rijekama, srednjovjekovnim utvrdama i renesansnim dvorcima, izvorima ljekovite vode, tradicionalnim specijalitetima, mirisnim vinima... Kraj koji ima dušu, idealan za razvoj seoskog turizma.

Područje kontinentalne Hrvatske, prema određenim karakteristikama, možemo podijeliti na središnju Hrvatsku, Slavoniju i Baranju te glavni grad Zagreb s neposrednom okolicom.

Središnja Hrvatska pitom je, blago brežuljkast kraj prekriven vinogradima, cvjetnim livadama i šumama, ispresijecan riječnim tokovima. O dvorcima, starim gradskim jezgrama i utvrdama kolaju zanimljive priče i legende. Duh prošlih vremena osjeti se na svakom koraku. Bogata kulturna baština ogleda se u brojnim sakralnim građevinama, muzejima, galerijama i umjetničkim kolekcijama.

Slavonija je smještena na krajnjem istoku Hrvatske, na granici s Mađarskom, Srbijom, Bosnom i Hercegovinom. Zbog prostranih ravnica i velike količine ratarskih kultura koju marljivi seljaci proizvode zovu je s pravom „zelenom riznicom“ Hrvatske. Slavonska sela su idilična, ljudi vrlo ljubazni i radišni, vina izvrsna, a mesni specijaliteti poput kulena i kulenove seke nadaleko poznati. Folklor čini bitan dio slavonske kulture.

Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske, stari je srednjoeuropski grad. Po mnogočemu je europska metropola, ali ponajprije grad koji gosti pamte po šarmu arhitekture i gostoljubivosti stanovnika. Zagreb mnogi uspoređuju s Bečom. Ono zaista vrijedno spomena je zapravo neposredna okolica grada Zagreba, poznata i kao Zagrebački prsten. To je kraj bogat zelenim brežuljcima, romantičnim dvorcima i nedirnutom kulturom seoskog života.

Kontinentalna Hrvatska je prometno vrlo dobro povezana s ostalim hrvatskim destinacijama. Automobil je svakako najpraktičniji i najjednostavniji način kretanja po regiji, no onima koji nisu “motorizirani” na raspolaganju su autobusi i vlakovi koji iz Zagreba redovno voze u bilo koji od većih regionalnih gradova. Zračni put je dobra opcija za inozemne goste, jer im brzo i povoljno putovanje omogućava nekolicina „low cost“ aviokompanija koje lete na zračne luke Zagreb i Osijek.

4101 ***

Ivanić Grad
od 26.00 EUR

Vidi objekt

4102 **

Kumrovec
od 27.00 EUR

Vidi objekt

4103 ***

Krapina
od 26.00 EUR

Vidi objekt


Vidi sve objekte u ponudi


Vinarija Knezović

Podrumi

Vidi ponudu

Klet Vinski Vrh

Vinoteke

Vidi ponudu

Restoran i vinarija Zdjelarević

Restorani

Vidi ponudu


Vidi sve ponude