Odmor na selu u Hrvatskoj

Ponuda vila, kuća, apartmana i soba u 9 ruralnih destinacija

Agroturizam u Istri

Istra je najveći hrvatski poluotok, geografski smješten na sjevernom dijelu Jadrana. To je izuzetno atraktivan kraj, koji ljepotom i raznolikošću uspješno konkurira najljepšim europskim ruralnim predjelima, poput talijanske Toskane i francuske Provanse.

Istra je specifična regija što se tiče kulture i gastronomske raznolikosti. Osim svojih prirodnih i kulturno-povijesnih ljepota, Agroturizam Istra svojim posjetiteljima nudi nezaboravna gurmanska iskustva - tartufe, autohtone sorte grožđa malvaziju i teran kao bazu mirisnih vina, te vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja.

Ruralni turizam u Istri

Središnja Istra je ruralno područje smješteno u blizini mora, koje velikim dijelom karakteriziraju povijesni gradići i sela, te bogato povijesno, arhitektonsko i kulturno naslijeđe u ruralnom krajoliku. Agroturizam u Istri svojom ponudom koja obećava mir, tišinu, prirodnu ljepotu, kuće za odmor, biološku raznolikost i tradicijske vrijednosti, uspijeva zainteresirati potencijalne posjetitelje da, umjesto na turistički razvijenoj obali, svoj boravak provedu baš tamo i uživaju u blagodatima agro turizma.

Ruralni turizam Istra, osim boravka u obnovljenim tradicionalnim kamenim kućama za odmor u seoskom okruženju, nudi i druženje s domaćim životinjama, sudjelovanje u seoskim poslovima, pješačenje, jahanje, vožnju biciklom. Nudi idealne preduvjete za razvoj agro turizma. Uz navedeno, nudi brojne mogućnosti za bavljenje adrenalinskim sportovima poput paraglidinga, špiljarenja, slobodnog penjanja...

Klima u ruralnom dijelu Istre je umjerena, bez ljetnih žega, s blagim zimama, toplim proljećem i jeseni. Takva ugodna klima pogoduje održanju biološke raznolikosti.

Istra je sa Zagrebom i ostatkom Hrvatske najbolje povezana autobusnim linijama. Povezana je i vlakom koji vozi iz glavnih gradova susjednih država u smjeru Pule, te trajektom koji povezuje glavne morske gradove i otoke. Za samostalno istraživanje savjetujemo putovanje osobnim automobilom – i biciklom:).

Ponuda u regiji

1040 ***

Pula
od 80.00 EUR

Vidi objekt

1010 ****

Pula
od 160.00 EUR

Vidi objekt

1110 ***

Valbandon
od 55.00 EUR

Vidi objekt

1183 ***

Pula
od 120.00 EUR

Vidi objekt

1033 ****

Pazin
od 163.00 EUR

Vidi objekt


Vidi sve objekte u ponudi

Restoran Zigante

Restorani

Vidi ponudu

Vinarija Degrassi

Podrumi

Vidi ponudu

Farm Pino olives&oil

Kušaonica

Vidi ponudu


Vidi sve ponude