Odmor na selu u Hrvatskoj

Ponuda vila, kuća, apartmana i soba u 9 ruralnih destinacija

Agroturizam u Srednjoj Dalmaciji

Ruralna destinacija Srednja Dalmacija obuhvaća prostor od Primoštena do Makarske Rivijere. To je krševito područje s ugodnom, sredozemnom klimom. Život se odvija oko grada Splita i rijeke Cetine, jedine rijeke na cijelom području. Karakteristike Srednje Dalmacije su jaka turistička razvijenost priobalnog dijela, otoci, te tzv. Dalmatinsko zaleđe u kontinentalnom dijelu, koje se sve više okreće seoskom turizmu.

Glavni grad Srednje Dalmacije je srednjevjekovni Split, poznat po jednoj od najljepših svjetskih građevina - Dioklecijanovoj palači, pod zaštitom UNESCO-a. Treba spomenuti i Trogir, čija je dobro očuvana gradska jezgra također pod patronatom UNESCO-a. Makarska Rivijera je poznata po najljepšim plažama; iznad Makarske nadvija se planina Biokovo, ujedno i park prirode.

Otoci su veći i međusobno udaljeniji nego što je to u Sjevernoj Dalmaciji, pa su i naleti vjetra intenzivniji. Najpoznatiji otoci su Brač, Hvar i Vis. Brač i Hvar su poznata turistička odredišta, a Vis se s prekrasnim uvalama i prirodom sve više okreće turizmu. Otočić blizu Visa, Biševo, poznat je po jedinstvenom prirodnom fenomenu – Modroj špilji.

Dalmatinsko zaleđe tipičan je kamenjar s niskim raslinjem, plodnim poljima te prirodnim fenomenima poput Crvenog i Modrog jezera. Karakteristično podneblje, poljoprivredni ekoproizvodi, submediteranska klima, flora i fauna, kuće za odmor, autentična lokalna kuhinja, tradicionalna arhitektura, ručni radovi, stari sportovi i običaji razlozi su kojima Dalmatinsko zaleđe opravdava nadimak – hrvatska Provansa.

Ponuda u regiji

3210 ****

Šibenik
od 30.00 EUR

Vidi objekt

3201 ***

Šibenik
od 37.00 EUR

Vidi objekt

3203 ***

Vrgorac
od 24.00 EUR

Vidi objekt

3204 ***

Šibenik
od 27.00 EUR

Vidi objekt

3205 ***

Sinj
od 26.00 EUR

Vidi objekt


Vidi sve objekte u ponudi

Baćulov dvor

Agroturizam

Vidi ponudu

Kuća dalmatinskog pršuta

Konobe

Vidi ponudu

Vinarija Tomić

Vinoteke

Vidi ponudu


Vidi sve ponude